Vinklubb

Bli medlem i vår vinklubb o få vin och eller mattips via SMS eller mail.

Brunello di Montalcino Madonna Delle Grazie 2003

Best.nr: 74721-01 Brunello di Montalcino
Madonna Delle Grazie, 750 ml, 491 kr

Rött vin, fylligt Italien, Toscana, Brunello di Montalcino

Kvalitet: Brunello di Montalcino

Druva: Sangiovese di Brunello 100%

Alkoholhalt: 13%

Producent: IL Marroneto

Hållbarhet: Utvecklas under 15-20 år

Serveras vid: 18-19 grader C

Passar till: Kraftiga måltider med smak gärna av vilt och nöt men även en smakrik salsiccia. Det är också ett mycket bra vin att koppla av med efter en måltid.

Beskrivning av vinet:
Brunello di Montalcino Madonna delle Grazie har en blodröd färg, en stor elegans och komplexitet. Den är rik på dofter och smak som stannar länge i näsa och mun. Smak och doft av körsbär, björnbär och fat. Vinet vinner på att hällas upp på karaff flera timmar innan servering.

Övrigt: Odlingen sker på ca 400 m höjd på nordvästsluttningen strax nedanför staden Montalcino. Skörden sker för hand under första halvan av oktober. För Brunello di Montalcino Madonna delle Grazie gäller att de absolut bästa druvorna är utplockade till 7000 flaskor.

Vinmusten och skalen är under de första 48 timmarna i konstant rörelse i tanken. Sedan följer jäsning i 6-8 dagar med must och skal i kontakt. Därefter jäser musten ensam utan skal och rester 2-3 dagar. Sedan får musten/vinet mogna på 2500 liters ekfat i 3,5 år. Efter ytterligare 6 månader på flaska har vi en fantastisk fruktig hög kvalitet Brunello di Montalcino. Finns i ett fåtal exemplar i beställningssortimentet från 1 dec 2006.

Beställ här