Vinklubb

Bli medlem i vår vinklubb o få vin och eller mattips via SMS eller mail.

Västerbottenostglass

6-8 portioner 3-4 pers behövs

100 g västerbottenost
3 äggulor
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 äggvitor

Riv osten fint för bästa smak och konsistens. Vispaäggulor och socker poröst. Vispa grädden med vaniljsocker. Vispa äggvitorna till ett mycket fast skum. Vänd först ned grädde och ost i vispet och sedan vitorna.
Häll i form och frys i minst fyra timmar. Ta fram glassen 15-20 minuter innan servering. Servera med varma hjortron eller hjortronsylt och mandelcrisp eller mandelflarn.

Vintips: Frascole Vin Santo 1997, 375 ml
Beställningsnr på Systembolaget: 81675

Låt er väl smaka av denna utsökta kombination av dessert och dessertvin.