Vinklubb

Bli medlem i vår vinklubb o få vin och eller mattips via SMS eller mail.

Risotto med vin

6 portioner

Rätten bör lagas med en relativt vällagrad Chianti Riserva, som ger en utsökt, mjuk smak av vin. Vinet måste tillsättas skvättvis så att inte riset kyls av för häftigt medan det kokar.

1,5 liter hönsbuljong
60 g smör
0,5 dl olivolja
1 liten finhackad gul lök
7 dl avorioris
3,5 dl Chianti Riserva
150 g nyriven parmesan eller peccorinoost

Koka upp buljongen i en kastrull sänk sedan värmen så att det sjuder. Smält smör med olivolja i tjock-bottnad kastrull eller gryta. Fräs löken sakta i ca 5 minuter, tillsätt riset och blanda om väl i några minuter.

Häll på lite vin och lite varm buljong så att vätskan precis täcker riset, rör om väl.

Efter hand som vätskan absorberas hälls ömsom vin ömsom buljong på i små skvättar.