Vinklubb

Bli medlem i vår vinklubb o få vin och eller mattips via SMS eller mail.

Härlig gryta på kalvlägg (Ossobuco)

För 4 pers

4 tjocka skivor kalvlägg
vetemjöl 50 gr
8-10 flådda tomater
2 pressade vitlöksklyftor
1 finhackad gul lök
3dl vitt vin
salt och peppar
hackad persilja
rivet citronskal

Vänd kalvläggen i mjöl och bryn dem på bägge sidor i smör. Krydda med salt och peppar. Fräs löken mjuk tillsammans med kalvläggen. Skala och hacka de flådda tomaterna. Lägg i tomatkrosset, de pressade vitlökarna och häll över vinet. Llåt det hela koka upp.

Sänk värmen och låt det sjuda sakta under lock i 1-2 timmar. Det är färdigt när köttet är mört och nästan faller av benet. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja och det rivna citronskalet.

Servera med kokt potatis, potatisklyftor i ugn eller risotto. Prego!!
Smaklig måltid!!

Vin förslag: Till Ossobuco passar ett fylligt vin såsom Frascole Riserva 2001.