Vinklubb

Bli medlem i vår vinklubb o få vin och eller mattips via SMS eller mail.

Citronkyckling med oliver

För 4 pers

Mustig kycklinggryta som lagas i ugn tillsammans med oliver, lök och citron i tjocka skivor i stor ugnsform, gärna av lera.

1 stor färsk kyckling
1 citron
10-12 gula små lökar
10 skalade vitlöksklyftor
1 grön paprika
1 tsk salt
svart- eller vitpeppar
3 msk olivolja
2 lagerblad
1 dl vatten
2 dl torrt vittvin
1 dl svarta oliver
1 dl gröna oliver
färsk timjan eller rosmarin

Tvätta citronen och skär i ganska tjocka skivor.
Skala smålökarna, vitlökarna, kärna ur paprikorna och skär långa klyftor.
Stycka kycklingen i portionsbitar, klappa in med salt och peppar.
Varva kyckling och grönsaker.

Ringla över olivolja, salta och peppra lite mer och stick ner lagerbladen. Slå över vatten och vin.

Fördela oliverna över det hela. Strö över rikligt med färsk timjan eller rosmarin. Sätt in formen i 225 grader i 35-40 minuter eller tills kycklingen fått fin färg eller blivit genomstekt.

Vinförslag: Till denna rätt vill vi föreslå Bitornino 2003 eller Venia 2002.