Vinklubb

Bli medlem i vår vinklubb o få vin och eller mattips via SMS eller mail.

Aktuellt

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing el

Mat o Vinresa till Toscana 2017 09 12 -2017 09 16

Arrangerad av Nebbiavinimport

Tisdag 12 September   Ankomst till Pisa vi möter upp och hämtar vid flygplatsen med minibuss och kör emot Rocca di Cispiano i Centrala Toscana, Chianti Classico distriktet. Vi besöker Greve in Chianti på vägen mot vingården.  I Greve vi besöker givetvis Le Cantine för vinprovning samt Antica Macceleria Falorni slakteri butiken som legat vid torget i så där 280 år. En sen lunch kan intas någonstans runt torget. En tur genom Chianti Classico landskapet innan vi når vingården. Vid ankomst till gården, inkvartering i respektive lägenhet samt lättare förtäring med salumi ost och vin.

Onsdag 13 September  Gemensam frukost ”Collazione” på gården Vi besöker Siena och den stora folkliga marknaden på förmiddagen, sedan kör vi mot Panzano och besöker den egensinnige Stefano Salvadori i Panzanos gamla del och provar viner o får lite underhållning. Vi tittar även in till slaktaren Dario Checchini. Vi får några timmar på vingården innan vi åker in till kvällens middag (cena) på Soloccicia i Panzano enligt menu del Macellaio.

Torsdag 14 September Efter frukosten avfärd mot vingårdarna El Molino di Grace och Dievole för vinprovning på vägen dit kör vi genom det vackra Toscanska landskapet, lunch äter vi någonstans där emellan. På hemväg från provningarna stannar vi Castellina in Chianti för att handla till kvällens middag, samt en tur runt i byn. Gemensam/eller enskild middag på vingården.

Fredag 15 September  Vi stannar på gården under dagen för vinprovning och en tur i vingården. På kvällen är det middag på Albergaccio di Castellina.

Lördag 16 September  Avfärd från Rocca di Cispiano vi åker mot kusten och Pisa på vägen så stannar vi förslagsvis I San Gimignano med alla sina torn smala gränder och folkliv. Sedan vidare mot Pisa och flygplatsen för flyget mot Sverige

 

Pris för resan är 6 450 SEK/person

I priset ingår följande: Boende på Rocca di Cispiano i 2 eller 4 bädds lägenhet. Lättare mat o dryck vid ankomst, frukost första morgonen, Middagen på Solociccia, Vinprovningar på El Molino di Grace, Dievole, Rocca di Cispiano  och hyrminibuss. Ulf Berglund från Nebbiavinimport guidar och ser till att vi kommer dit vi skall. Flyg bokar man själv ingår inte i resans pris Vi tipsar om Ryanair som flyger från Stockholm Skavsta till Pisa direkt på ca 3 timmar och priset är 1000-2000 kr vid den tiden för ToR. Vi reserverar oss för eventuella ändringar på plats i Italien. Kontakta oss enligt nedan för mer info. (Priset för resan är baserat på minst 8 maximalt 16 personer)

Arrangör: Nebbiavinimport Österby Gård 635 17 Näshulta Sverige

Kontakt Ulf Berglund 0046705329242 eller info@nebbiavinimport.se

Besök gärna www.nebbiavinimport.se mer info om boendet  http://www.roccadicispiano.com/home-eng-695

it. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.