Välkommen till Nebbia Vinimports Resor

Mat o Vinresa till Toscana 20190430-20190504

Arrangerad av Nebbiavinimport

 

Tisdag 30/4  Ankomst till Pisa vi möter upp och hämtar vid flygplatsen med minibuss och kör mot Rocca di Cispiano I Chianti Classico distriktet. Vi besöker Greve in Chianti på vägen. I Greve  besöker vi givetvis Le Cantine för vinprovning samt Antica Macceleria Falorni slakteri butiken som legat vid torget i så där 280 år. En sen lunch kan intas någonstans runt torget. En tur genom Chianti Classico landskapet innan vi når vingården. Vid ankomst till gården, inkvartering i respektive lägenhet samt lättare förtäring med diverse antipasti, salumi ost och vin.

 

Onsdag 1/5 Gemensam frukost ”Collazione” på gården Vi besöker Siena och den stora folkliga marknaden samt en tur i Sienas centrala delar på förmiddagen och över lunch, sedan kör vi mot Panzano och besöker den egensinnige Stefano Salvadori på Accademia del Buon Gusto i Panzanos gamla del och provar viner o får lite underhållning, tid finns för en rundvandring i Panzano. På kvällen är det middag på Albergaccio di Castellina.

 

Torsdag 2/5

Efter frukost på gården är det avfärd mot vingården El Molino di Grace för vinprovning, på vägen dit kör vi genom det vackra Toscanska landskapet, lunch äter vi på gården efter vinprovningen. Sedan en tur genom landskapet, vi stannar i Castellina in Chianti för rundvandring och “Merende” mellanmål på toscanska det kan bestå av ett glas vin och tilltugg som skinka, salami eller nåt annat. Vi hinner också handla till en gemensam eller enskild middag på gården.

 

Fredag 3/5 Vi stannar på gården under dagen och njuter av sol och värme, på seneftermiddag blir det vinprovning av gårdens viner och en tur i vingården. På kvällen är det middag på Cantinetta Sassolino i Panzano.

 

Lördag 4/5 Avfärd från Rocca di Cispiano. Vi kör genom det Toscanaska landskapet och besöker Pisa och det lutande tornet. Sedan mot flygplatsen för flyget mot Sverige.

 

          Pris för resan är 7 450 SEK/person

I priset ingår följande: Boende på Rocca di Cispiano i 2 eller 4 bädds lägenhet. Lägenheterna har sovrum med 2 bäddar i varje sovrum. Lättare mat o dryck vid ankomst, frukost första morgonen, Middag på Cantinetta Sassolino, Vinprovningar på Accademia del Buon Gusto, El Molino di Grace och Rocca di Cispiano och hyrminibuss. Ulf och Ann Berglund från Nebbiavinimport guidar och ser till att vi kommer dit vi skall. Flyg bokar man själv ingår inte i resans pris Vi tipsar om Ryanair som flyger från Stockholm Skavsta till Pisa direkt på ca 3 timmar och priset är 1000-2000 kr vid den tiden för ToR. Vi reserverar oss för eventuella ändringar på plats i Italien. Kontakta oss enligt nedan för mer info. (Priset för resan är baserat på minst 8 maximalt 16 personer)

Arrangör: Nebbiavinimport Österby Gård 635 17 Näshulta Sverige

Kontakt Ulf Berglund 0046705329242 eller info@nebbiavinimport.se

Besök gärna www.nebbiavinimport.se mer info om boendet  http://www.roccadicispiano.com/home-eng-695